Open Show

Springer Väst bjuder in till
Open Show i Göteborgsområdet
Lördagen den 5/10-2024
Domare: Christel Collowin Elmberg, Kennel Collowin

Syftet med Springer Västs Open Show är att det ska vara en trevlig inkörsport till utställningssporten. Du som är ny som utställare skall få en möjlighet att känna dig för och träna både dig själv och din hund. Även för mer etablerade utställare bjuder Open Show på goda möjligheter att ställa ut hundar under avspända förhållanden. 

Alla är lika välkomna! ❤️

Några ord från årets domare:


Stort tack för att jag fått förtroendet att få döma era springrar, vilket jag verkligen ser fram emot!


Jag heter Christel Collowin Elmberg och bor i Torslanda. Mitt största intresse har alltid varit hundar. Mina föräldrar födde upp Drevrar och jag fick min första egna tik 1973, som blev dubbelchampion. Jag behöll några av hennes avkommor, men när även den sista av dem förolyckades under drev, så bestämde jag mig för att byta ras. 1981 hade jag börjat lära mig att trimma Amerikansk och Engelsk Cocker Spaniel, men valet föll på Engelsk Springer Spaniel, som jag tycker är en riktigt härlig allround-hund med en underbar mentalitet! 1983 köpte jag min första springer ifrån kennel Brigadoon, som jag tävlade mycket aktivt med på utställning, viltspår, jaktprov och juniorhandling. 


1987 jobbade jobbade jag på kennel Calvdale i North Yorkshire. Vi åkte på utställningar flera dagar per vecka runt om i Storbritanien. Det var mycket intressant och lärorikt att få lära känna rasen grundligt i dess hemland. 


Jag fick en lovande svart/vit tikvalp vid namn NUCH Calvdale Parting Jesture med mig hem till Sverige. Hon var en mycket duktig jakthund och vann mycket själv på utställning, men även med sina framgångsrika avkommor i BIS-Avelsgrupper. Jessica var min stamtik och ligger bakom alla kullar på Kennel Collowin (sedan 1990). 


Vår familj har bott i England i två perioder under 4 år, vilket har givit mig möjlighet att återigen få ta aktiv del i den spännande engelska hundvärlden. Jag har genomgått de flesta av de engelska domarkurserna, och har haft förmånen att få döma många olika raser och juniorhandlingklasser på utställningar i England och Sverige.


Tråkigt nog så kan jag nuförtiden inte ha någon egen hund, eftersom två personer i min familj blivit allergiska. Därför betyder det mycket för mig att jag kan få min dagliga dos av hund genom alla härliga spaniels som kommer hit till mitt hundtrim Christel´s Hundvård. 


Jag försöker att hålla mig ”up to date” med vad som händer i vår underbara ras och följer den med varmt intresse!


Jag hoppas att få träffa många härliga springrar och ägare, både nybörjare och mer erfarna utställare, och att vi alla ska få en trevlig dag tillsammans!


Väl mött!

Bästa hälsningar Christel