Open Show 2010

RESTULTAT FRÅN OPEN SHOW 22/5-2010

Domare: Lena Lindh-Carlsson, kennel Lelica´s

Plats: Hofsnäs Herrgård

28 springers + 3 valpar anmälda

Domarens berättelse

Jag vill börja med att tacka för att jag blev inbjuden att döma Springer Västras utställning den 22/5. Vill också tacka ringpersonalen, Agnetha och Ing-Marie för gott samarbete.

Jag åkte direkt från jobbet på fredagen ner till Borås där det var bokat ett hotellrum åt mig. Hade lite problem att hitta fram trots att jag hade skrivit ut en detaljerad vägbeskrivning. Har varit helt anti mot att skaffa en GPS, har alltid tyckt att jag har ett så bra lokalsinne men kan nu avslöja att det kommer att införskaffas en inom kort. Hade dock inga problem att hitta ut till vackra Hoffnäs herrgård på lördagen. Vi hade verkligen tur med vädret, nästan i varmaste laget i alla fall för hundarna.

Det var tre valpar anmälda, en hanvalp och två tikvalpar i valpklass 1. Hanvalpen, Windhunters Golden Star var en välutvecklad valp med ett mycket vackert huvud och uttryck, han är en lovande liten kille som slutade som BIM-valp. Bästa tikvalp, Beresford Enchanted är en bedårande tikvalp med fantastiska rörelser. Henne lär vi se mer av i framtiden. Hon slutade som BIS-valp.

Juniorklass hanar vanns av Goldmoore’s Clive Christian, en hane av härlig typ som jag tyckte mycket om men som för dagen behöver mer ringträning annars hade han varit min bästa hane… Vinnare av unghundsklassen var Sörlyckans Dear Timothy som var i härlig kondition. Öppenklassens vinnare var Touchmoore Jollybob, en hane av rätta modellen men skulle önska honom en aning stramare. Championklassens enda deltagare blev också min bästa hane, Goldmoore’s Gold Dreamer, en hane som har det mesta på rätta stället. Vackert huvud, härlig hals och överlinje, rör sig med härlig steglängd.  En veteranhane, Springtrend Sp Sundance Kid var en fin äldre herre, för dagen i något högt hull.

Min vinnare i juniorklass tikar var Trollängens Bright Enough, en liten välkroppad tjej med ett vackert huvud. Unghundsklassen vanns av söta Goldmoore’s It’s A Miracle som har en härlig hals och överlinje. Öppenklassvinnaren var Fraganza Amorina, en iögonfallande tik med bra rörelser. Championklassen bestod av en deltagare men vilken deltagare, Hornötorpets Snövit är en tik helt i min smak. Hon är av härlig typ, välkroppad, mycket vacker hals och överlinje, rör sig med schvung i steget. Hon slutade dagen med att bli BIS.

Veterantiken, Springmoon’s Kiss Me Quick var en välbevarad fin äldre dam i bästa kondition.

Ett par iakttagelser från min sida var att det var ganska många hundar med ljusa ögon vilket gör att dom tappar det mjuka fina uttryck som en springer ska ha. Relativt många hade också dåligt utvecklade förbröst. Kanske något att  tänka på i framtida avelsarbete. Sammanfattningsvis hade jag en härlig dag tillsammans med er på den västra sidan av landet, tack för att jag fick komma.

Lena Lindh-Carlsson

BIR och BIM

Bästa Tik 

BIR Ch Hornötorpets Snövit

äg. Birgitta Thoreson

BT-2 Goldmoore´s It´s A Miracle

äg. Christina Boije

BT-3 Fraganza Amorina

äg. Marita Johansson

BT-4 Trollängens´s Bright Enough

äg. Lisa Årdh

BT-5 Fraganza Amadea

äg. Marita Johansson

Bästa Hane 

BIR Ch Goldmoore’s Gold Dreamer

äg. Christina Boije & Christina Wahlgren-Dahlöf

BH-2 Touchmoore Jollybob

äg. Maria Johansson

BH-3 Sörlyckans Dear Timothy

äg. Andreas Johannesson o Marie Persson

BH-4 Springtrend Sp Sundance Kid

äg. Lisbeth Sterner

BH-5 —

BIR och BIM Valp

BIR Valp I

Beresford Enchanted, äg Birgitta Thoreson

BIM Valp I

Windhunters Golden Star, äg Maria & Kent Persson

BIR och BIM Junior

BIR Junior

BIR Junior Trollängen´s Bright Enough, äg Rosita & Anders Carlsson

BIM Junior

BIM Junior —

BIR och BIM Unghund

BIR Unghund

Goldmoore´s It´s A Miracle, äg Christina Boije

BIM Unghund

Sörlyckans Dear Timothy, äg Andreas Johannesson & Marie Persson

BIR och BIM Öppen

BIR Öppen

Fraganza Amorina, äg Marita Johansson

BIM Öppen

Touchmoore Jollybob, äg Maria Johansson

BIR och BIM Champion

BIR Champion

Ch Hornötorpets Snövit, äg Birgitta Thoresson

BIM Champion

Ch Goldmoore´s Gold Dreamer, äg Christian Boije & Christina Wahlgren-Dahlöf

BIR och BIM Veteran

BIR Veteran

Springmoon´s Kiss Me Quick, äg Ing-Mari & Kent Nilsson


BIM Veteran

Springtrend Sp Sundance Kid, äg Lisbeth Sterner


Ett par ord från sytrelsen

Nu har vi återigen haft en utställning i den vackra naturen vid Hofsnäs Herrgård. När vi funktionärer kom för att göra i ordning ringen och sätta upp domar och pristältet tidigt på morgonen släpptes ett gäng kossor ut. De skulle vara på ett helt annat fält än där vår utställningsring skulle vara men det hade de inte förstått. När vi hade gjort klart ringen och satt upp första tältet kom de rusande in på ”vårt” område. Vi fick börja med att fösa bort korna innan vi kunde fortsätta med våra förberedelser för vår utställning. Det löste sig bra till slut, med hjälp av kornas ägare blev de förpassade till rätt hage. Som tur var lämnade kossorna inga visitkort på utställningsplatsen vilket vi var väldigt tacksamma för.

Tyvärr var inte gräset klippt på den platsen vi skulle vara, hundarna kommer inte riktigt till sin rätt på fotona när det är så högt gräs. Ingen hade ju egentligen om man vetat om detta behövt vara så noga med att klippa fötterna på sina hundar. Vi hade sådan tur med vädret som var soligt och varmt hela dagen och vi hade det väldigt trevligt både vi funktionärer och utställare. Vår trevliga domare Lena skötte sitt uppdrag med bravur. En eloge även till vår ringsekreterare Agneta Johnsson, det kändes skönt för mig som är lite ovan att vara ringmaster att ha ett proffs som medhjälpare. Än en gång tack till er både Lena och Agneta, alla funktionärer och naturligtvis till alla er utställare för en väldigt trevlig utställningsdag.

Ing-Mari Nilsson, ordförande och utställningsansvarig i Springer Väst


Tack till våra sponsorer

Bravida Sverige AB

Jorstorparens Kennel & Hundpensionat

Kennel Pussentorpet

Kennel Springmoon´s

Gun-Brith Hugoson

Sandra Kerscik

Louise Kristoferson

Marie Leandersson

Karin Sandin